Karateweb
 - Home
   - Kata
   - Kime
   - Stoottechnieken
   - Traptechnieken
   - Trefvlakken
 - Shotokan
   - Standen
 - Goju Ryu
   - Chojun Miyagi
 - Kyokushinkai
 - Wado Ryu


 Handige links
 - Karate startkabel
 - Karate startpagina
 - Karate startvinder


 Wado Ryu filmpjes

Wado Ryu
 

Wado Ryu

Hironori Ohtsuka
Hironori Ohtsuka (1892-1982) ging in 1922 bij Gichin Funakoshi trainen om karate te leren. Op zijn zesde begon hij met het beoefenen van de Shindo Yoshin Ryu Ju Jitsu, voordat hij Funakoshi leerde kennen. In 1939 ontwikkelde hij zijn eigen stijl en noemde deze Wado Ryu.

Uitleg van de naam
Wadu Ryu betekent 'De weg van de harmonie'. Bij Wado Ryu wordt het tonen van agressie ontmoedigd. Het heet daarom ook wel 'De vreedzame weg'.

De kenmerken van Wado Ryu
De belangrijkste filosofie voor de beoefenaars van Wado Ryu is het verbeteren van hun houding, zowel binnen als buiten de karatestijl. De nadruk van ontwikkeling voor de beoefenaar is binnen deze stijl gericht op respect, discipline en begrip van mentale en fysieke capaciteit.

Het beperken van onnodige bewegingen is een andere kenmerk van deze stijl. Snelheid en efficiŽntie van de beweging waarmee elke techniek wordt uitgevoerd is hier van belang. Wado Ryu bezit verder veel verdedigingen die vooral op jodan hoogte worden uitgevoerd.

Kata's in de Wado Ryu
De stijl kent als eerste 5 Pinan kata's en 10 hogere kata's. Dit brengt de hoeveelheid kata's op 15 stuks. De hogere kata's zijn onder andere de Basai, Chinto, Jion, Jitte, Kushanku, Naifanchi, Nisechi, Rohai, Seichan en Wanshu.  
 
 
 


© 2010 Karateweb.nl